هندوانه خوبــــــ
1
هیچ نوع اختلافی در ظاهر هندوانه های رسیده و نارس وجود ندارد. در نتیجه برای تشخیص هندوانه رسیده روش های متعددی وجود دارد. یک روش صدایی است که با انگشت روی هندوانه زده می شود. هندوانه نارس صدای تو خالی نسبتا تیزی داشته ولی هندوانه رسیده صدای آرامتری دارد باید توجه داشت هندوانه بیمار یا نارس که زود از ساقه چیده و پلاسیده شده نیز صدای پر و آرامی دارد.
2
مطالعات نشان می دهد بهترین علامت رسیدن میوه تغییر رنگ پوست میوه است. به هنگام رسیدن میوه رنگ پوست روشن تر می شود. این تغییر رنگ در نقطه تماس میوه با زمین به خوبی هویدا است. رنگ نقطه تماس میوه نارس سفید متمایل به سبز است ولی پس از رسیدن رنگ این نقطه به زرد روشن تبدیل می شود.
3
در ایران یکی از راه های تشخیص هندوان? رسیده فشردن هندوانه بین دو دست است. شنیدن صدای نازک که از شکاف داخلی گوشت به وجود می آید به عنوان علامت تردی میوه شناخته شده و معرف رسیده بودن آن است. هندوان? سفت با شکل یکنواخت و سنگین مطلوب است. اگر رنگ پوست آن کمرنگ و شیری باشد مطلوب نیست. گوشت آن باید سفت بافت تازه و تخم های آن کاملا رسیده و پر باشد.
هر چه هندوانه نسبت به حجمش سبک تر باشد و چگالی اش کمتر باشد بهتر است و نشانهی رسیدن مطلوب آن است.
4
پوک بودن (معیار صوتی)
پوک بودن را اگر چه می توان زیر مجموعه چگالی آورد ولی از آن جا که روش آزمایش آن از طریق صوت و لامسه است آن را جدا آوردیم!
پوک بودن هندوانه که از نواختن بر روی آن مشخص می شود )هم صدا هم لامسهی دست( نشانهی تقریبا کاملی است که به ما اخباری از عمق هندوانه را گزارش می دهد.
چگالی کم هندوانه را می توان معیاری برای پوک بودن دانست؛ این معیار ترد بودن را برای هندوانه تضمین می کند ولی معیار کاملی برای شیرینی نیست.
برای تست شیرینی هندوانه بایست پوکی آن را از طریق صدا سنجید. پوکی نشان می دهد که آب مازاد هندوانه جذب شده است (مقدار قند ثابت در آب کمتر= شیرینی بیشتر محصول) هر چه صدا بم تر باشد بهتر است و هر چه انعکاس صدا سریع تر به گوش برسد بهتر است.
آموزش و چگونه درباره همه چیز